ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Καλωσήρθες Σεπτέμβρη

                            




Ο  Σεπτέμβρης είναι ο  πρώτος μήνας του φθινοπώρου, ο μήνας που για ορισμένες περιοχές θεωρείται ως η αρχή της νέας  χρονιάς, γι αυτό
και η 1η Σεπτεμβρίου αποκαλείται «αρχιχρονιά», ενώ η 31 Αυγούστου «κλειδοχρονιά», καθώς θεωρείται ότι «κλειδώνει» την χρονιά.

Ο Σεπτέμβρης έχει κι άλλες ονομασίες , όπως «Τρυγομηνάς» ή «Τρυγητής» και  «Σταυριάτης»  ή «Σταυρίτης», λόγω της γιορτής του Σταυρού στις  14 του μηνός.

Παρόλο που με την έλευση του Σεπτέμβρη αρχίζει το φθινόπωρο, το οποίο συνεπάγεται βροχές, λίγο κρύο, πιο ζεστά ρούχα, ο καιρός τα τελευταία χρόνια αρνείται να συμμορφωθεί με το πνεύμα του φθινοπώρου και έτσι  συνεχίζουμε να βιώνουμε το καλοκαίρι, που τόσο δυσκολευόμαστε να αποχαιρετήσουμε.

Για πολλούς ο Σεπτέμβρης δεν είναι ένας αγαπητός μήνας καθώς σημαίνει  το τέλος του καλοκαιριού, επιστροφή στην δουλειά, στα σχολεία, στις υποχρεώσεις, έναρξη της εξεταστικής για του φοιτητές, γενικά τέλος ξεγνοιασιάς και ανεμελιάς.

 Ωστόσο, αν το σκεφτούμε διαφορετικά ,έχοντας περάσει ένα όμορφο καλοκαίρι, αποκομίζοντας ωραίες αναμνήσεις και στιγμές κι έχοντας γεμίσει τις «μπαταρίες» μας, ξεκινάμε δυναμικά με τη δουλειά μας, με τις λοιπές υποχρεώσεις μας, ξεκινάμε καινούργιες δραστηριότητες  και είναι μια ωραία στιγμή να θέσουμε  νέες βάσεις στη ζωή μας.


ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ λοιπόν και να θυμάστε ……κάθε εποχή του χρόνου είναι όμορφη αρκεί εμείς να έχουμε θετική διάθεση και στάση να ομορφύνουμε τη ζωή μας και φυσικά να έχουμε πλάι μας ανθρώπους που την ομορφαίνουν και την καλυτερεύουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου